Volledig scherm
Irene Schouten. © SCS/Sander Chamid

Bart de Vries en Irene Schouten winnen marathon in Alkmaar

Bart de Vries heeft de marathon om de KPN Cup in Alkmaar gewonnen. De 31-jarige schaatser had op ijsbaan De Meent als enige een extra ronde voorsprong en mocht in zijn eentje een ereronde rijden.

De Vries had, met hulp van zijn ploeggenoten, als enige uit een groep van veertien schaatsers een tweede ronde voorsprong gepakt. Crispijn Ariëns probeerde de ronde achterstand op De Vries nog goed te maken, maar dat lukte hem niet meer in de laatste tien ronden. Sjoerd den Hertog werd derde.

Irene Schouten won bij de vrouwen in de massasprint. Ze bleef de Italiaanse Francesca Lollobrigida en Manon Kamminga voor. Lollobrigida nam de leiding in het klassement over van Kelly Schouten.

  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”