Volledig scherm
Lee Chong Wei vecht tegen zijn tranen tijdens zijn persconferentie. © EPA

Badmintonner Lee moet toch stoppen na kanker

De Maleisische topbadmintonner Lee Chong Wei beëindigt zijn topsportloopbaan. De voormalige nummer één van de wereld werd in november genezen verklaard van neuskanker en wilde zijn rentree maken. Zijn lichaam kan de trainingen en wedstrijden echter niet meer aan.

,,Het is een erg moeilijke beslissing. Ik houd ontzettend van deze sport’', aldus een emotionele Lee, drievoudig winnaar van olympisch zilver. Hij verloor in Peking 2008, Londen 2012 en Rio 2016 de finale van het enkelspel. Hij hoopte volgend jaar in Tokio alsnog goud te winnen op de Spelen, maar dat zit er dus niet in.

Volledig scherm
Lee Chong Wei in betere tijden. © AFP
  1. Volleyballers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen
    Naar achtste finale EK / VIDEO

    Volleybal­lers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen

    De Nederlandse volleyballers hebben zich bij het EK vroegtijdig verzekerd van een plaats in de achtste finales. In de voorlaatste groepswedstrijd was Oranje in Amsterdam met 3-1 te sterk voor het nog puntloze Estland. De setstanden waren: 22-25 25-19 25-19 25-20. Voor de ploeg van bondscoach Roberto Piazza was het de derde poulezege in de vierde speelronde. Afgelopen zondag was het thuisteam niet opgewassen tegen wereldkampioen Polen.