Kiran Badloe en Dorian van Rijsselberghe.
Volledig scherm
Kiran Badloe en Dorian van Rijsselberghe. © Getty Images

Badloe voelt hete adem Van Rijsselberghe in zijn nek

WK surfenDe strijd om het olympische ticket tussen de windsurfende vrienden Dorian van Rijsselberghe en Kiran Badloe krijgt morgen een spannende ontknoping in de medalrace van het WK in het Australische Sorrento. 

Badloe heeft na twaalf races nog altijd de leiding in de titelstrijd, maar Van Rijsselberghe is hem genaderd. Het verschil bij het ingaan van de laatste race is 8 punten.

Badloe is de titelverdediger in Sorrento, Van Rijsselberghe de tweevoudig olympisch kampioen. De twee spraken enkele jaren geleden al af dat de beste windsurfer over de laatste drie WK’s het ticket voor Tokio zou krijgen. Van Rijsselberghe was de wereldkampioen in 2018, Badloe greep het goud in 2019. Degene die dus het beste presteert op dit WK, mag komende zomer naar de Spelen.

Badloe zag vrijdag zijn voorsprong op Van Rijsselberghe slinken. De koploper had een iets mindere dag met de vierde, dertiende en derde plaats in de races. Van Rijsselberghe noteerde de veertiende, eerste en tweede plaats en klom naar de tweede plaats in de tussenstand.

Interessant

,,Het was een moeilijke dag. De wind was iets minder dan de afgelopen dagen en heel vlagerig. Je zag dat het veld het ene moment heel ver uit elkaar lag en dan opeens weer dichtbij elkaar. Dat maakt het interessant. Ik heb twee goede races en één wat mindere race gevaren waarin ik even de weg kwijt was”, vertelde Badloe, die vertrouwen heeft in een voor hem goede afloop. ,,Ik moet gewoon de medalrace winnen, dat zou een lekkere afsluiting zijn. Volgens mij heb ik wel wat puntjes voorsprong.”

Van Rijsselberghe dacht na de eerste race op vrijdag, waarin hij als veertiende over de finish kwam, dat de selectie voor Tokio al beslist was. ,,Daarna kon ik eindelijk, voor het eerst deze week, rustig vrij varen. Toen ging het eindelijk goed en nu sta ik op 10 punten verschil. Nu nog één keer alles uit de kast trekken en dan gaan we wel zien waar het schip strandt, ik heb er zin in.”

Bij de vrouwen pakte Lilian de Geus de koppositie in het klassement nadat zij haar races als zesde, zevende en eerste had gefinisht. Ze staat op een gelijk puntenaantal met de Israëlische Noy Drihan.

  1. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.