Badloe strijdt komende week op het WK ook voor een olympisch ticket.
Volledig scherm
PREMIUM
Badloe strijdt komende week op het WK ook voor een olympisch ticket. © Richard Langdon

Badloe stapt uit schaduw Van Rijsselberghe: ‘De beste moet naar de Spelen’

Hij is relatief onbekend, maar Kiran Badloe (25) is misschien wel de grootste bedreiging voor de derde olympische titel van Dorian van Rijsselberghe. De twee Nederlandse windsurfers strijden samen om één ticket voor Tokio.

Door Lisette van der Geest

Het was ergens in februari. Kiran Badloe zat tijdens een trainingskamp op de bank en voelde plots twee handen op zijn achterhoofd. Vervolgens hoorde hij een bulderende lach. En vanaf dat moment ging de windsurfer met deels Surinaamse roots door het leven met blond haar. Met dank aan Dorian van Rijsselberghe, zijn teamgenoot, grootste concurrent én de initiatiefnemer van de blonde coupe. Maanden later zijn nog steeds wat lichte plukken zichtbaar. Badloe haalt zijn schouders op en mompelt: ,,Misschien moet ik het er maar eens uit laten knippen.’’ Het tekent zijn nonchalance.

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.