Frédérique Matla.
Volledig scherm
Frédérique Matla. © BSR Agency

Annan verrast en heeft Matla niet nodig bij Oranje

Frédérique Matla hoeft zich op 30 september niet te melden bij de trainingsgroep van de Oranje hockeyvrouwen. Coach Alyson Annan heeft verrassend besloten om de aanvalster van HC Den Bosch thuis te laten.

Matla maakte vorige maand nog deel uit van de ploeg die zich in België tot Europees kampioen kroonde en daarmee een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio 2020 veiligstelde. Toch is ze er de komende interlands niet bij. ,,We hebben Frédérique in een persoonlijk gesprek toegelicht dat wij haar de ruimte willen geven om de komende periode te werken aan een aantal punten die ze van ons heeft gekregen”, zegt Annan. 

Dat wil niet zeggen dat Matla volledig uit beeld is. Annan: ,,Frédérique blijft in beeld voor de trainingsgroep voor de Olympische Spelen in Tokio. De selectie blijft open, medio december wordt de trainingsgroep voor de Olympische Spelen samengesteld.”

Vijftien doelpunten in tien duels

Het passeren van Matla is opvallend te noemen, aangezien ze in Den Bosch het ene na het andere doelpunt aaneenrijgt. Zo was de aanvalster dit kalenderjaar al goed voor vijftien doelpunten in tien duels, waarmee ze de meest productieve speelster van de hoofdklasse is.