Winnaar Adam Scott (r) poseert met gastheer Tiger Woods.
Volledig scherm
Winnaar Adam Scott (r) poseert met gastheer Tiger Woods. © AFP

Adam Scott wint thuistoernooi Tiger Woods

Adam Scott heeft het Genesis Invitational gewonnen, een door golflegende Tiger Woods georganiseerd toernooi uit de PGA Tour. Op de banen van het Amerikaanse Pacific Palisades in Californië had de Australiër genoeg aan een slotronde van 70 slagen, 1 onder par, om zijn concurrenten achter zich te laten.

De 39-jarige Scott deelde aan het begin van de laatste ronde de leiding nog met de Noord-Ier Rory McIlroy en de Amerikaan Matt Kuchar. Die laatste liet 72 slagen noteren en werd nog gedeeld tweede. McIlroy zakte met 73 slagen naar de vijfde plaats. Voor Scott was het zijn 31ste professionele overwinning, waarvan veertien op de PGA Tour, het hoogste niveau.

Woods, op de openingsdag nog goed voor 69 slagen, sloot af met een ronde van 77. Daarmee kwam hij niet verder dan de 68ste plaats. ,,Het goede nieuws is dat ik de ballen vooruit sloeg en niet achteruit”, grapte de winnaar van vijftien majors.

Adam Scott.
Volledig scherm
Adam Scott. © AFP
  1. Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Waar het uitstellen van de Olympische Spelen voor veel sporters een dreun was, zorgde het bij Michel Butter voor opluchting. Hij heeft weer kans zich te kwalificeren, nadat hij eerder zijn limietpoging in Rotterdam zag vervliegen. In de hardlooppodcast De Pacer spreken we de marathonloper over de achtbaan die de afgelopen periode is geweest, over het lopen in coronatijd, het nemen van maatregelen voor zijn gezondheid en de olympische droom.