Volledig scherm
© EPA

Zus Sabia: Sylvie Meis sloeg Rafael van der Vaart

HAMBURG - Niet Rafael van der Vaart maar Sylvie deelde rake klappen uit op Oudejaarsavond. Althans, dat zegt de zus van Sabia Engizek, Lydia, aan weekblad Story. "Ik was er zelf bij. Sylvie begon op Rafael in te slaan", vertelt ze.

Eerder gingen er nog geruchten dat Rafael zijn ex een klap had gegeven, maar dat ontkende hij kort daarop. Volgens Lydia staat vast dat de twee op de bewuste avond een knallende ruzie hadden. "De hele avond was de spanning tussen Rafael en Sylvie al te voelen. Ze waren elkaar een beetje aan het provoceren", aldus Lydia. Volgens haar liep het op een gegeven moment zo hoog op dat Rafael aan mensen begon te vertellen dat ze gingen scheiden. "Sylvie werd woedend, want ze wilde pas later met dat nieuws naar buiten komen. Ze was zo boos dat ze op Rafael begon in te slaan." De voetballer zou haar vervolgens hebben weggeduwd om zichzelf te beschermen.

Bespottelijk
Lydia vertelt ook dat de moeder Sylvie onlangs een hoop onwaarheden vertelde in een interview. "Alles wat ze zei had net zo goed de tekst van Sylvie kunnen zijn. Ik ken haar heel goed. Ze is een heel goede vriendin van mij geweest." Rita Meis zou in dat gesprek ook gezegd hebben dat Sabia al op Rafael aasde toen hij nog getrouwd was. Dat is volgens Lydia bespottelijk. "Ooit zal Sabia vertellen hoe de liefde tussen Rafael en haar is opgebloeid. Maar ik kan nu al zeggen dat ze pas na de breuk met Sylvie gevoelens voor elkaar zijn gaan koesteren."

Fouten
Lydia geeft toe dat het misschien niet zo handig was van Sabia om vervelende dingen over Sylvie te vertellen in een interview met Bild. "Maar Sabia was zo gekwetst door de manier waarop ze door Sylvie is behandeld, dat ze ook haar verhaal kwijt wilde. Natuurlijk, ook Sabia maakt fouten", weet Lydia. "Maar ze is wel heel eerlijk en ze kan absoluut niet tegen onrecht."

In het interview doet Lydia nog veel meer uit de doeken. Namelijk dat Sabia dol is op het kind van Sylvie en Rafael. Maar ze probeert niet de moederrol van Meis af te pakken. Ook het verhaal dat ze graag op Sylvie wilde lijken is niet waar. "Als er iemand is die dat niet wil, dan is dat Sabia wel. Natuurlijk houdt ze wel van een feestje op zijn tijd, maar ze zit het liefst met haar gezin op de bank televisie te kijken."