Volledig scherm
Foto: ANP

Zogenaamde messenslijper maakt bejaarde vrouw geld afhandig in Waspik

WASPIK - Een man die zich woensdagmiddag voordeed als messenslijper heeft op brutale wijze geld afhandig gemaakt van een bejaarde vrouw in Waspik. Daarna is de onbekende man er vandoor gegaan.

Rond kwart voor twaalf belde de man in het centrum van het dorp aan bij de vrouw. Hij was ongeveer 45 jaar, 1,80 meter lang met een breed postuur en donkerblond kort haar. Hij was keurig gekleed en vroeg of de vrouw van 78 nog messen had om te laten slijpen. Hij wachtte haar antwoord niet af en liep langs haar door de deur naar de keuken en pakte messen uit de la.

Erg veel geld
Hij liep naar buiten waar hij de messen zou slijpen en kwam er mee terug. De vrouw moest een zeer fors bedrag betalen. Overdonderd als zij was, heeft zij de man geld gegeven waar hij vervolgens mee vandoor ging. Toen zij zich realiseerde dat zij wel erg veel geld had betaald bekeek ze de messen eens goed. Ze zag dat die niet geslepen waren.

Babbeltruc
Daarop belde ze de politie. De vrouw heeft tips gekregen om een babbeltruc als deze in het vervolg beter het hoofd te kunnen bieden. De politie vraagt getuigen die de man mogelijk hebben gezien om zich te melden. Beroving met een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij geld en andere waardevolle bezittingen.