Volledig scherm

Zoektocht bij gezonken schip levert niets op

DEN HAAG (ANP) - De zes vermiste bemanningsleden van het vrachtschip Baltic Ace, dat in december verging op de Noordzee, zijn niet gevonden.

Duikers van de marine hebben woensdag rond en onder het wrak gekeken, maar troffen geen lichamen aan. Daarmee is de zoektocht afgerond. Kort na de ramp waren de opvarenden al doodverklaard.

Dat liet het ministerie van Defensie donderdag weten. Het schip met de duikers, de Hr. Ms. Luymes, is donderdag teruggekeerd in Den Helder.

Aanvaring
De Baltic Ace zonk op 5 december na een aanvaring met het containerschip Corvus J. De lichamen van vijf andere opvarenden zijn wel teruggevonden.

De aanvaring gebeurde op ongeveer 75 kilometer uit de kust ter hoogte van Goeree-Overflakkee (Zuid-Holland). De Baltic Ace was eigendom van een rederij op het eiland Man en voer onder de vlag van de Bahama's. Het schip vervoerde 1400 auto's van België naar Finland. De in totaal 24 bemanningsleden komen uit Polen, Bulgarije, Oekraïne en de Filipijnen.

Het containerschip Corvus J liep bij de botsing nauwelijks schade op. Het schip was eigendom van een Duitse rederij en voer onder de vlag van Cyprus.