Volledig scherm
ANP

Zoeksite zoekt vliegtickets op prijs

AMSTERDAM - Een Nederlands bedrijf lanceert een zoeksite die vliegtickets niet vindt op basis van bestemming, maar op basis van prijs.

De site GeniusTravel zoekt in samenwerking met Skyscanner door het aanbod van 1000 vliegmaatschappijen over de hele wereld.

De site werkt via een zoekscherm, waar klanten de gewenste reisdatum ingeven en het budget. Ook vult iemand de gewenste luchthaven voor het vertrek in. Op een wereldkaart worden dan getoond welke bestemmingen er allemaal beschikbaar zijn. Het bedrijf werkt samen met Booking.com om ook een hotelkamer te kunnen vinden.

Prijs
Uit eerder onderzoek blijkt dat 71 procent van de reizigers tickets zoekt via vergelijkingssites. De prijs is een belangrijke factor bij de keuze voor een bepaalde maatschappij. "Er gaat letterlijk een wereld voor je open wanneer je ziet waar je voor 150 euro allemaal heen kunt", aldus oprichter Gennie Freen. "Waar je dacht niet verder dan Parijs te komen, blijkt ineens dat je voor ongeveer hetzelfde bedrag naar Marrakech vliegt."