Gevechten tussen sjiitische strijders die het Iraakse leger steunen en IS bij Fallujah, ten westen van Bagdad.
Volledig scherm
Gevechten tussen sjiitische strijders die het Iraakse leger steunen en IS bij Fallujah, ten westen van Bagdad. © afp

Zeker 35 doden bij meerdere aanslagen in Bagdad

Bij verschillende aanslagen in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn zondag zeker 35 doden gevallen. Een dubbele explosie in het noorden van de stad eiste 's avonds negentien levens. Een zelfmoordterrorist blies zich bij een drukbezochte markt op, kort nadat er op dezelfde plek een autobom af was gegaan, meldden veiligheidsdiensten.

 1. Geboren voor de bevrijding? Dan hoor je thuis in de Stille Generatie
  Dit zijn wij

  Geboren voor de bevrijding? Dan hoor je thuis in de Stille Generatie

  Wij hebben heel veel meegemaakt: de zwartste crisisjaren, opkomend fascisme, jodenvervolging, een wereldoorlog, de atoombommen op Japan, een Koude Oorlog, dekolonisatie, watersnood, een land in wederopbouw en aan het einde van het hele verhaal die welvaartsstaat waarvoor juist onze generatie zoveel bloed, zweet en tranen heeft gegeven. Maar daarover hoor je ons niet pochen. Wij zijn de Stille Generatie.
 2. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”