Volledig scherm
Robin van Persie in 2005 tijdens een training van het Nederlands Elftal in Katwijk aan Zee. ANP Photo

Zaak tegen voetballer Van Persie geseponeerd

ROTTERDAM (ANP) - Voetballer Robin van Persie is niet langer verdachte in een verkrachtingszaak. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak geseponeerd wegens onvoldoende bewijs. Dit maakte het OM dinsdag bekend.

Volgens justitie heeft de 22-jarige Arsenal-voetballer toegegeven seksueel contact te hebben gehad met de 25-jarige Rotterdamse die aangifte had gedaan van verkrachting. Het OM meldde dinsdag dat na uitgebreid onderzoek is gebleken dat het seksueel contact niet onder dwang is gebeurd.

De Rotterdamse vrouw is inmiddels van deze conclusie op de hoogte gesteld. Zij kan nog in beroep tegen het sepot.

Van Persie zat in juni twee weken vast nadat de vrouw, Sandra K., aangifte tegen hem had gedaan van verkrachting. Het seksueel contact zou hebben plaatsgevonden in een hotel in Rotterdam. De voetballer was in gezelschap van twee mannen.

Van Persie heeft altijd ontkend dat er sprake is geweest van verkrachting. Volgens het OM in Rotterdam gaf de voetballer op den duur wel toe seksueel contact met Sandra K. te hebben gehad.

,,In eerste instantie ontkende de Rotterdammer dat er seksueel contact had plaatsgevonden. Deze verklaring leek naast verklaringen die door andere betrokkenen waren afgelegd, zeer ongeloofwaardig, waarna hij werd voorgeleid. Na enkele dagen bevestigde de verdachte het seksueel contact, en daarmee deels het verhaal van de aangeefster. Dat werd het vertrekpunt voor nader onderzoek'', aldus justitie.

De advocaat van Van Persie, B. Moszkowicz, begroette het voor zijn cliënt bevrijdende bericht met blijdschap. ,,Dat is heel mooi, ik ben zeer blij voor hem'', aldus de raadsman. ,,Ik heb een week geleden het Openbaar Ministerie verzocht de zaak te beëindigen. Kennelijk heeft dat een beetje geholpen.''

Kennelijk heeft dat een beetje geholpen." Moszkowicz bereidt twee schadeclaims voor. In het ene geval zal hij aankloppen bij het Openbaar Ministerie, in het andere bij de aangeefster. Volgens de advocaat kunnen de claims aardig in de papieren lopen. "Het gaat om een bekend persoon, die ernstige reputatieschade is toegebracht. Dat is duur", aldus Moszkowicz.

Van Persie geldt als een groot voetbaltalent. Hij wordt geroemd om zijn fijngevoelige linkervoet en scherp spelinzicht. Alleen zijn branie speelt hem af en toe parten. Bij zijn vorige werkgever Feyenoord leidde dat nogal eens tot botsingen met de trainer en teamgenoten.