Volledig scherm
PVV-fractieleider Geert Wilders heeft bij de politie aangifte gedaan, nadat hij op de internetsite geenstijl.nl een filmpje had gezien waarin hem zogenaamd de keel wordt doorgesneden. ANP Photo

Wilders doet aangifte na 'onthoofding'

Maandag 31 december 2007 - EINDHOVEN - Geert Wilders heeft bij de politie aangifte gedaan tegen de Eindhovense makers van een internetfilmpje, waarin wordt gedaan alsof hij wordt onthoofd.

Het filmpje is gemaakt door het rappersduo Youssef & Kamal, Eindhovense jongeren van Marokkaanse komaf. Het staat onder meer op de site geenstijl.nl. In het filmpje flitsen halverwege twee montagefoto's voorbij waarop een 'onthoofde' Wilders te zien is. Aan het einde van het filmpje is een man te zien die op Wilders lijkt, met gemaskerde mannen om hem heen. Een van hen snijdt zijn keel door.

"Zo goor is het nog nooit geweest" , zo reageerde Wilders zaterdag. De leider van de Partij voor de Vrijheid is al meermalen bedreigd, vanwege zijn vergaande uitspraken over onder meer Marokkanen en de Islam.

Het filmpje begint met de tekst 'Eindhoven Mocros', dat laatste staat voor Marokkanen. In de rapteksten worden ook Woensel en Vaartbroek genoemd. Er zijn straatbeelden op te zien van de Limburglaan, de Roosje Vosstraat en het winkelcentrum Vaartbroek. In deze laatste wijk is eerder overlast geweest van Marokkaanse jongeren.Op het filmpje zijn ook gemaskerde jongeren te zien die met een mes en een koevoet zwaaien, afgewisseld met (beveiligings)beelden van roofovervallen en een ramkraak. Aan het einde is een aftiteling te zien die verwijst naar de anti-Islamfilm die Wilders zelf wil gaan maken.

In de wijk Vaartbroek vonden veel bewoners op eerste kerstdag een brief op de deurmat met een oproep tot verzet tegen de film van Wilders over de Koran. Deze brief is ook in sommige wijken van Den Bosch, Amsterdam en Zaandam verspreid. De afzenders, die zich de 'jongeren van Hizb ut Tahrir' noemen, stelden in dit pamflet dat het 'verdedigen van de Edele Koran een Islamitische plicht' is.

Het duo Youssef en Kamal maakte in juli 2005 al een omstreden rapsong over Wilders, te beluisteren via een muzieksite. Hierin werd hij in een kelder gemarteld en met de dood bedreigd. Wilders heeft toen ook al aangifte gedaan. Of dat ook tot een veroordeling heeft geleid, weet de politicus niet. Youssef & Kamal kwamen wel met een excuus-rap ("Sorry, Geert Wilders, ik wilde je geen pijn doen, sluit me alsjeblieft niet op, want ik vind je kapseltje best mooi").

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement