Volledig scherm
Wie Wat Waar

Wie Wat Waar: Schermers blijven anoniem

ETTEN-LEUR - Schermen doe je met een beschermend masker op. Alleen daarom was het de goden verzoeken om onze lezers vorige week te vragen wie nog iemand van de foto zou herkennen.

De twee sabreurs werden dus niet herkend, maar dat gold helaas ook voor de toeschouwers of de speaker. En ook de locatie van het winkelcentrum kwam onvoldoende uit de verf, zodat we deze foto vooralsnog terug leggen in de lade met het vraagteken erop.

Toch komt het regelmatig voor dat een foto van onze oud-fotografen Thom van Amsterdam of Ben Steffen weken later alsnog reacties op levert. Zo was bijvoorbeeld de man met de baard in de Bruynzeel keukenfabriek van 7 december j.l. nog niet ‘geïdentificeerd’. Tot verbazing van Bas van Hoof overigens, manager fabricage bij wat inmiddels DKG de Keukenfabriek heet. ,,Dat is uiteraard John van Dooren. Hij werkt nog steeds bij ons. Mijn collega's herkenden daarnaast nog Joop Koolen, uiterst rechts op de foto en Jacques Hertog in het midden. Maar die waren al door anderen genoemd.”

Van Hoof denkt overigens dat het niet om een good-will actie richting de buurtbewoners uit Meilust ging. ,,Bij mijn weten was het een familiedag voor de werknemers, zodat iedereen eens in de fabriek kon komen kijken.” Van Hoof zag de foto pas later in de kantine hangen om vervolgens alsnog te reageren. Tegelijkertijd nodigt hij de krant uit een keertje terug te komen.

,,Jullie zijn van harte welkom. Er is in de loop van de tijd nog al het een en ander veranderd.” Ook Liesbeth van den Broek herkent John van Doorn, die de rondleiding door de fabriek gaf.