Volledig scherm
No Surrender. © ANP

Weer man aangehouden voor mishandeling No Surrrenderlid in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft vrijdagmiddag in Rotterdam-Zuid een man uit Nieuwerkerk aan de IJssel aangehouden. De 24-jarige wordt ervan verdacht dat hij betrokken was bij de zware mishandeling van een 41-jarige Schiedammer, begin mei vorig jaar na een begrafenis in een bosgebied in Bergen op Zoom.

Voor die mishandeling werden in november al drie verdachten aangehouden. De 34-jarige man wist die dag aan zijn arrestatie te ontkomen. De politie verdenkt hem ook van drugs- en wapenbezit. Hij zou op zijn vlucht een tas met kilo’s harddrugs en een vuurwapen op een adres hebben achtergelaten. De eerder aangehouden verdachten zijn een 34-jarige Amsterdammer, een 26-jarige man uit Den Haag en een 46-jarige man uit Oss. De Ossenaar wordt ook verdacht van de handel in harddrugs. De Amsterdammer en de Ossenaar zitten nog vast.

Geschopt
Een 41-jarige Schiedammer deed bij de politie vanuit het ziekenhuis aangifte van zware mishandeling. Hij vertelde dat hij lid is van Outlaw Motorcycle Gang No Surrender. Hij verklaarde dat hij na de begrafenis van de vader van een clublid in Bergen op Zoom fors was mishandeld. Clubleden namen hem in de auto mee naar een bosgebied. Daar werd hij door hen meerdere keren geslagen en geschopt. Hij werd daarna thuis afgezet waarna zijn vriendin hem naar het ziekenhuis bracht.

Motorongeluk
Daar bleek dat hij verschillende ernstige verwondingen had, namelijk botbreuken in gezicht, bovenlichaam en ledematen. Hij verklaart dat clubleden hem tijdens een bezoek in het ziekenhuis opdroegen om op sociale media te melden dat hij een motorongeluk had gehad. De politie heeft na de aangifte van de Schiedammer verder onderzoek gedaan. Daarbij kwamen de vier verdachten in beeld.