Volledig scherm
Spelers van Dongen bedanken het publiek na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. © Proshots

VV Dongen stemt vóór onderzoek naar verhuizingsmogelijkheden

DONGEN - Tijdens de algemene ledenvergadering hebben leden van VV Dongen vóór een haalbaarheidsonderzoek naar de herlocatie van het sportpark. De gemeente was eerder al voor een onderzoek.

Vrijdag besloten clubleden hetzelfde: 74 stemmen voor, 7 stemmen tegen.

Donderdagavond werden de uitgangspunten in de gemeenteraad vastgesteld. Het CDA en Democratisch Podium stemden tegen. Zij begrijpen niet dat de gemeente geen enkele rol speelt in dat onderzoek. Het kan niet zo zijn dat de gemeente als grondeigenaar zich helemaal afzijdig houdt, vinden oppositiepartijen.

"De gemeente moet juist de regisseur zijn van dit traject", stelt Martin Montens van DP. Hij refereert aan een mailwisseling tussen het clubbestuur en de fractievoorzitter waarin het bestuur van VV Dongen vraagt om meer betrokkenheid van de gemeente.

"Dat is voor ons onbegrijpelijk en zelfs onacceptabel", stelt voorzitter Angela Jansens in de mail. De gemeente is tenslotte eigenaar van de grond en heeft zeggenschap over de ontsluiting van het perceel en inrichting van bijvoorbeeld parkeerruimte.

Het CDA probeerde via amendementen en moties de raad mee te krijgen, maar de meerderheid stemde tegen.

Wethouder Piet Panis blijft erbij dat de gemeente zich hierin niet gaat mengen. "Ons is alleen gevraagd om uitgangspunten vast te stellen en meer niet."