Volledig scherm
Buurtbewoners kijken toe. © Rob Musters

Vuurwapengevaarlijke man alsnog aangehouden aan de N282 (video)

DORST - De Rijksweg (N282) tussen Dorst en Molenschot was donderdagavond urenlang volledig afgesloten vanwege een politieonderzoek. De politie was daar op zoek naar een 53-jarige vuurwapengevaarlijke man. Rond 21.30 uur ging een arrestatieteam de woning binnen, maar er werd niemand aangetroffen. De Rijksweg ging rond 22.00 uur weer open. Later werd de man alsnog bij zijn woning gezien. De politie kon hem toen rond 02.15 uur aanhouden.

De zoektocht begon nadat er mogelijk enkele schoten waren gehoord bij een bos bij Dorst. Dat was rond 16.15 uur.

De politie begon een onderzoek. Zij zagen hierbij iemand in een bestelbus rijden, die mogelijk iets te maken had met de schoten. De man ging de woning aan de Rijksweg binnen.

De weg werd afgesloten. Er stonden zeven politiewagens en verschillende agenten stonden met getrokken wapens rond een woning. Toen het donker werd, schenen agenten met zaklampen op het huis. Omdat de man bekend staat als vuurwapengevaarlijk werd een arrestatieteam opgeroepen.

Rond 21.00 uur was het team gearriveerd. Even later ging het team de woning binnen. Er was niemand aanwezig, maar de politie vond wel een luchtdrukgeweer. Volgens buurtbewoners heeft de man geen vaste woon- of verblijfplaats en was hij in de woning op bezoek bij een vriend.

De 53-jarige man werd vorig jaar in februari ook al aangehouden. Toen had hij met een luchtbuks op een prullenbak geschoten. Een stevige politiemacht trok opeens het dorp in om de man in de boeien te slaan. De man had geschoten op een prullenbak, bij een picknickplaats op de Breedvenweg waar veel mensen wandelen.

Ook zou hij vorig jaar zijn aangehouden op de Wilhelminakanaal Noord in Oosterhout. Agenten trokken bij dat incident hun pistolen. De aanhouding gebeurde toen vanwege 'een verdachte situatie elders in Oosterhout'.

Het is nog niet duidelijk of de man daadwerkelijk iets met de vermoedelijke schoten te maken heeft die donderdagmiddag zijn gehoord. De politie sluit niet uit dat de man op een later moment wordt aangehouden.

Volledig scherm
De politie is op zoek naar een vuurwapengevaarlijke man in Dorst. © Marcel van Dorst/MaRicMedia
Volledig scherm
Het arrestatieteam werd opgeroepen. © Marcel van Dorst/MaRicMedia
Volledig scherm
Agenten bij de woning in Dorst. © Marcel van Dorst/MaRicMedia
Volledig scherm
De Rijksweg in Dorst is volledig afgesloten. © Jeroen Stuve/MaRicMedia
Volledig scherm
Agenten staan bij een woning. © Jeroen Stuve/MaRicMedia
De Rijksweg in Dorst was donderdag urenlang afgesloten vanwege politieonderzoek. Agenten waren in een woning op zoek naar een man die mogelijk betrokken was bij enkele schoten in een bos.