Volledig scherm
ANP

Vrouw opgepakt op verdenking van witwassen in zaak-Otto

HOOGERHEIDE - In het witwasonderzoek naar Klaas Otto heeft de politie dinsdagmorgen de 45-jarige Brigitte H. uit Hoogerheide aangehouden. Ze is een bekende van de oud-No Surrender-baas. De vrouw wordt ook verdacht van witwassen, mogelijk omdat ze volgens goed ingelichte bronnen heeft gewerkt in een zonnestudio in Bergen op Zoom waar Otto 'aan wordt gelieerd'.

Otto's advocaat Louis de Leon noemt de timing van de aanhouding opmerkelijk: ,,Over een paar weken staat mijn cliënt weer pro forma voor de rechtbank in Breda. Het Openbaar Ministerie wil dan natuurlijk graag weer wat nieuws te vertellen hebben. Zo gaat dat steeds in deze zaak. Want Otto zal en moet vast blijven zitten.''

Bij de aanhouding heeft de politie de woning doorzocht waarin de vrouw verbleef. Daarbij zijn 'bescheiden in beslag genomen'. Of daarbij administratie was, is niet bekend. Ook werd een auto meegenomen. De politie zegt dat de nieuwe verdachte in beeld is gekomen tijdens het recherche-onderzoek naar Otto.

De oprichter van No Surrender uit Bergen op Zoom werd vorig jaar juli aangehouden. Hij zit sindsdien in voorarrest. Justitie verdenkt hem van witwassen, brandstichting, bedreiging en afpersing van onder meer relaties in de autohandel.

Politie en OM weten zeker dat ze met Otto een heel belangrijke speler in de Brabantse onderwereld hebben binnengetrokken. De vraag is daarom mede of het bij de bestaande verdenkingen blijft of dat de recherche met meer zaken op de proppen komt.