Volledig scherm
© thinkstock

Vrijwilliger van stichting tegen pesten zelf 'weggepest'

Gerrit Hartholt van de stichting Pesten op het werk stopt met onmiddellijke ingang als vrijwilliger voor deze stichting. Hij vindt dat hij wordt gepest door stichtingsvoorzitter Laura Willemse.

Volgens Hartholt, die het intiatief nam voor de petitie 'stop het pesten op het werk', houdt de voorzitter informatie voor hem achter. Ook zou hij niet zijn uitgenodigd voor de start van de campagne van de stichting in Breda en is de voorzitter aan de haal gegaan met een deel van zijn mailadressenbestand. "Ik voel mij gebruikt en word genegeerd door Willemse", stelt Hartholt. Volgens hem is er al een paar maanden sprake van een verstoorde relatie met de voorzitter van de stichting.'

'Vervelende situatie'
Willemse spreekt van een heel vervelende situatie, maar ontkent de aantijgingen. "Hij voelde zich buitenspel gezet toen ik zijn naam niet noemde voor een interview met RTL-nieuws. Dat was overigens niet bewust, maar ik zou sowieso voor een andere vrijwilliger hebben gekozen omdat die een vlottere babbelaar is voor de televisie", zo weerlegt Willemse de verwijten van Hartholt. "Gerrit is zelf slachtoffer, maar juist door dat verleden krijgen slachtoffers snel het gevoel dat ze opnieuw worden gepest", aldus Willemse.