Volledig scherm
© Cor Vos

Vos wint ook Centrumcross, Van Kessel klopt Boom

Marianne Vos heeft vandaag ook de Centrumcross in Surhuisterveen op haar naam geschreven. Vos, die deze winter na twee jaar terugkeerde in het veldrijden, heeft nu vier van de zes wedstrijden waarin ze uitkwam gewonnen.

Vos bereikte solo de finish en won de cross van Surhuisterveen voor de achtste keer. Yara Kastelijn eindigde als tweede, de Belgische Alicia Franck werd derde.

Corné van Kessel heeft bij de mannen voor het tweede jaar op rij de Centrumcross gewonnen. Van Kessel maakte er met Lars Boom een spannende finale van. Eerst maakte hij, alleen vooruit, een stuurfout waardoor Boom de leiding kon nemen. Maar de oud-wereldkampioen ging zelf in de slotronde tot twee keer toe in de fout, waarna Van Kessel alsnog kon winnen.

Lars van der Haar, sinds 1 januari ploeggenoot van Van Kessel bij Telenet Fidea Lions, eindigde als derde.

WK-deelname

Boom, die mikt op WK-deelname en eind december in Heusden-Zolder zijn eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen reed, kreeg al vroeg te maken met een aflopende band waardoor hij Van Kessel en Van der Haar bij zich zag wegrijden. De Brabander, voor het eerst in het shirt van LottoNL-Jumbo, achterhaalde het tweetal halfweg koers, waarna Van der Haar terrein moest prijsgeven. Van Kessel liet Boom daarna opnieuw achter zich. Maar de crosser uit Veldhoven miste een bocht en raakte even buiten het modderige parcours, volgend jaar het decor van het Nederlands kampioenschap.

Boom profiteerde en begon als leider aan de slotronde. Maar de Vlijmenaar haakte met zijn stuur in het lint dat het parcours afbakende en kwam tot stilstand. Van Kessel stoof er voorbij en pakte de winst. Beiden treffen elkaar zondag op het NK in Sint-Michielsgestel waar Mathieu van der Poel, afwezig in Surhuisterveen, de te kloppen man is.