Volledig scherm
Romy in de Knockouts. © RTL

Voice-talent Romy vlak voor eerste liveshow onder het mes

Slechts een paar dagen voor de eerste liveshow is The Voice-deelneemster Romy Weevers (16) geopereerd aan een breuk in haar pols. De zangeres uit het Friese Blokker brak de pols op oudejaarsavond al, maar het gebruikelijke 'zetten' (terug op zijn plek duwen) bleek niet genoeg. Het jonge talent staat vrijdag wel gewoon op het podium, laat producent Talpa weten aan deze site.

De engelachtige Romy, die al snel de bijnaam 'Dromy' kreeg, was tijdens de jaarwisseling met vrienden op weg naar de stad. Toen ze naast een vriendin fietste, raakten hun sturen elkaar. Romy viel van haar fiets en brak daarbij haar pols. De dokter heeft haar pols toen terug op zijn plek geduwd, maar later bleek dat de zangeres toch onder het mes moest.

De operatie van vandaag ging goed. Dankzij de ingreep hoeft Romy geen gips te dragen en kan ze ongehinderd de microfoon ter hand nemen. ,,Daar is ze heel blij mee'', aldus Talpa. De zangeres uit het team van coach Waylon kan niet wachten om vrijdag weer op te treden.

Tranen

Romy veroverde vorige week onverwachts een plek in het liveshow-team van haar coach dankzij een indrukwekkende vertolking van Birdy’s lied Skinny Love. Een tot tranen geroerde Waylon besloot de onervaren kandidate te houden en stuurde de door de wol geverfde Dilana Smith en Jordan Roy naar huis.

Met de liveshows begint vrijdag de eindfase van The Voice of Holland. De teams van coaches Guus Meeuwis, Sanne Hans, Ali B. en Waylon zijn gevormd. De overgebleven twaalf kandidaten maken uit wie de winnaar wordt van het zevende seizoen van de talentenjacht.