Volledig scherm
Voor de vogelkenners was er een aantrekkelijk aanbod op de internationale vogeltentoonstelling van De Vogelvrienden in De Vaart in Rucphen. foto Chris van Klinken/Pix4Profs

Vogelshow Rucphen in de lift: meer deelnemers en bezoekers

RUCPHEN - Precies 1.507 vogels waren in het weekend te bewonderen op de 38ste internationale vogeltentoonstelling van De Vogelvrienden.

Ruim honderd vogelliefhebbers uit de Brabant, Zeeland en België hadden hun mooiste dieren naar De Vaart in Rucphen gebracht.

Opvallend is de sterk toegenomen diversiteit in kleuren, rassen en bastaarden van de kanaries, parkieten, papegaaiachtigen en wildzang. "Daar wordt intensief op gekweekt", weet voorzitter Paul Antonissen.

Tot zijn genoegen is het aantal inzenders op de tentoonstelling met tien gegroeid ten opzichte van vorig jaar: dertig vogels meer. Ook de belangstelling is toegenomen, met name zaterdagavond kende meer toeloop dan de laatste jaren.

De vijf beste vogels: 1. R. Stes, Rucphen; 2. L. van den Brand, Rucphen; 3 Jack Maas, Wouw; 4. J.W. Stroo, Ovezande; 5. Martien van den Hoofden, Meer.