Volledig scherm
© René Schotanus / Pix4Profs

Vlekkeloos volksfeestje in Raamsdonksveer, ondanks 'Oh Sylvana' (video)

RAAMSDONKSVEER - Veel cameraploegen zondagmiddag in discotheek Oscars. Ze richtten hun lenzen op de Etten-Leurse zanger Rob van Daal, bekend van het lied Oh Sylvana. Van de landelijke ophef rondom het nummer was niets merkbaar in Raamsdonksveer.

De opnames van het tv-programma Toppers van Oranje werden een gewoon Hollands feestje. Drukte aan de bar, hoempapa uit de speakers en af en toe een kronkelende polonaise door de zaal.

Van Daal weigerde iets te zeggen over de ontstane ophef. Hij liep het podium op, vroeg het publiek om handjes en begon te zingen. 'Oh Sylvana, oh Sylvana, wat ben je toch een ziele Piet.'

De zanger gaf geen interviews aan de toegestroomde pers. Zelfs een eerder gemaakte interviewafspraak met een tv-omroep werd door vrouw en manager Nikki Jeurninck ter plekke geannuleerd. "Rob wil níet praten."

Een paar minuten na zijn optreden verdween Van Daal weer in de auto, begeleid door vier beveiligingsmensen. Van extra beveiliging in zaal was weinig tot niets te merken. Tv-producent Ivo Franklin had dan ook slechts twee extra mensen ingehuurd, gewoon voor de zekerheid.

Tijdens een eerder optreden dit weekend, zaterdag in Steenbergen, noemde zijn Jeurninck alle commotie rondom het nummer al 'grote onzin'. "Rob is er helemaal niet mee bezig, die doet gewoon zijn ding."

Rob van Daal zingt 'Oh Sylvana' in Raamsdonksveer.