Volledig scherm
© Sebastiaan Quekel/BN DeStem

Vierde arrestatie in zaak gestolen pups zorgboerderij: bekende heler en zoon opgepakt (video)

BAARLE-NASSAU - In de zaak van de gestolen pups in Baarle-Nassau is maandag een vierde arrestatie verricht. Het gaat om een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is in hetzelfde pand opgepakt als de twee mannen die maandag in Breda werden aangehouden. Eén van die mannen is de 54-jarige A. de D., een bekende van politie en justitie, blijkt uit betrouwbare informatie van BN DeStem.


In totaal heeft de politie nu vier mensen aangehouden voor een mogelijke rol bij de verdwijning van de vier pups bij zorgboerderij De Mekkerbek in Baarle-Nassau, vorige week. Tot dusver zijn twee pups teruggevonden.

Op korte termijn wordt een besluit genomen over een eventuele voorgeleiding van de vier verdachten. Zij worden beschuldigd van heling, niet van ontvoering of diefstal. De politie onderzoekt nog of ze daarmee te maken hebben.

Bekende heler
In de buurt staat de 54-jarige De D. bekend als een heler, ofwel iemand die illegaal goederen koopt en verkoopt. De man zou hiervoor in het verleden vaker veroordeeld zijn. Zijn advocaat wil hierover niets zeggen. “Ik onthoud mij van ieder commentaar.” De 20-jarige zoon van De D. is eveneens opgepakt voor betrokkenheid bij de zaak.

Volgens de politie gaat het om een lastig onderzoek. “De verhoren met de verdachten verlopen erg moeizaam”, aldus een woordvoerder. “We krijgen gelukkig heel veel tips binnen in deze zaak. Het onderzoek is dus nog in volle gang.”

Tekst loopt verder onder deze video

Arrestaties
Een van de dure jonge hondjes werd zondagavond aangetroffen bij een Bredase vrouw (22) thuis. Zij werd opgepakt. Maandag vond de politie nog een hondje in de Bredase wijk Tuinzigt en werden nog twee mensen gearresteerd: A. de D. en zijn zoon. Diezelfde dag werd in hetzelfde pand een 39-jarige man opgepakt, ook een bekende van de politie.

De zorgboerderij plaatste donderdag een bericht over de diefstal van de vier Old English Bulldogs op Facebook en er werd een beloning uitgeloofd. Het bericht werd meer dan 100.000 keer gedeeld. De jonge honden zijn nog te jong om bij hun moeder weg te zijn.

Volledig scherm
Puppy's gestolen bij zorgboerderij. © Zorgboerderij de Mekkerbek
Volledig scherm
Frodo. © Sebastiaan Quekel
Volledig scherm
© Sebastiaan Quekel/BN DeStem
Volledig scherm
© René Schotanus/Pix4profs