Volledig scherm
© Robert van den Berge/het fotoburo

Vervallen pand aan Raadhuisplein in Dinteloord eindelijk verkocht

DINTELOORD - Een winkel? Woningen? Wat er precies gaat komen aan het Raadhuisplein 5 in Dinteloord is nog niet duidelijk. Wel is een ding zeker: het vervallen pand is eindelijk verkocht. En de nieuwe eigenaar gaat het gebouw opknappen. ,,Zoals het er nu bij staat, kun je er niks mee'', zegt Adriaan Verstraten.

Concrete plannen heeft hij nog niet. ,,Ik ben er blind ingesprongen. Ik koop vaker vastgoed en dan kijk ik daarna wat ik ermee kan. Het is een gokje. Dat hoeft niet altijd slecht te zijn.''

'Lelijke puist'
Zowel de Dorpsraad als winkeliersvereniging van Dinteloord zijn erg blij met de nieuwste ontwikkelingen. ,,Het was toch een lelijke puist in die straat'', zegt Hakim Tampoebolon van de Dorpsraad.

In het pand zat jarenlang een modezaak, maar de eigenaren ervan kwamen in 2011 om bij een noodlottig ongeval. In april 2015 uitten Tampoebolon en Inge Kats van Dinteloord Winkeloord hun zorgen over de erbarmelijke staat waarin het pand zich bevond. Er was zoveel achterstallig onderhoud dat enkele tegels van de gevels waren losgekomen. Ook maakten ze zich zorgen over de sterk verwaarloosde tuin aan de achterkant van het bouwval.

,,We zijn blij dat er in ieder geval iets gebeurt’’, zegt Tampoebolon. Dat vindt ook Kats. ,,Superpositief. We zijn er heel blij mee’’, reageert ze. ,,Dat vinden we als winkeliersvereniging, maar ik denk dat de inwoners er ook blij mee zullen zijn.''