Volledig scherm
© ANP/Fotomontage AD

Vermoorde verpleegster Linda (28) werd bedreigd

UpdateDe vermoorde verpleegkundige Linda van der Giesen (28) werd al langer met de dood bedreigd. Ze werd maandagmiddag op de parkeerplaats bij het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk doodgeschoten. De vrouw deed meerdere malen aangifte, zo meldt de politie. Volgens bronnen binnen haar familie en vriendenkring zouden de bedreigingen komen van een ex-vriend.

Quote

Er is geen enkele aanleiding om het ziekenhuis direct in verband te brengen met de schietpar­tij

Woordvoerder TweeSteden ziekenhuis
Volledig scherm
© anp

De politie wil niet zeggen door wie Linda bedreigd werd. ,,Op de inhoud en aard kunnen we in verband met het onderzoek niet ingaan", aldus een woordvoerder. Eerder meldde Omroep Brabant al dat het ging om haar ex-vriend. Of de ex-vriend nu in beeld is als verdachte is onduidelijk. Van der Giesen zou doodsbang voor hem zijn geweest.

Van de dader ontbreekt in ieder geval nog ieder spoor. De recherche gaat ervan uit dat de dader doelbewust op haar geschoten heeft. ,,Het lijkt er wel op. Maar hier wordt nog onderzoek naar gedaan", aldus een woordvoerder. Er is meerdere keren geschoten op het slachtoffer, toen zij in haar auto stapte die op de personeelsparkeerplaats stond. Het parkeerterrein is vrij toegankelijk volgens de woordvoerder.

De technische recherche heeft maandag verschillende sporen op het parkeerterrein veiliggesteld. Ook zijn er enkele getuigen gehoord en zijn geüniformeerde agenten in een pand in Zevenbergen binnengegaan. De vrouw woonde in die plaats.

Dinsdag worden opnieuw getuigen gehoord en vindt er aanvullend onderzoek plaats op het parkeerterrein van het ziekenhuis. Bovendien wordt er nog een uitgebreid buurtonderzoek gedaan. De politie vraagt getuigen zich te melden. Ook is opnieuw een woning doorzocht in Zevenbergen.

Zoontje van vier
Dinsdag werd duidelijk dat de 28-jarige vrouw uit Zevenbergen een zoontje van vier jaar achterlaat. De ex-vriend die haar bedreigde is niet de vader van het jongetje. Van der Giesen werkte sinds 2010 als verpleegkundige op de afdeling plastische chirurgie.

De Zevenbergse was maandag na haar zomervakantie weer begonnen en had haar dienst er net op zitten. Ze was op weg naar huis toen ze op de parkeerplaats werd neergeschoten. Twee ruiten van de auto werden door een of meerdere kogels geraakt. Hulpverleners hebben haar nog uit de auto gehaald om te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

Volledig scherm
© ANP
Quote

Ik vind het heel erg. Zo'n jong meisje

Patiënt ziekenhuis

Ziekenhuis
Het ziekenhuis heeft volgens een woordvoerder dinsdagochtend heel vroeg directe collega's van het slachtoffer gebeld om ze op de hoogte te brengen van de gebeurtenis. Andere medewerkers kregen bij binnenkomst een A4'tje met daarop een beknopt verslag.

Vervolgens is een personeelsbijeenkomst gehouden waar circa vijftig mensen bij aanwezig waren, ook collega's van andere vestigingen. ,,Het was heel emotioneel met ruimte voor stilte en praten", verwoorddde de woordvoerder de sfeer op de bijeenkomst.

Het ziekenhuis heeft naar aanleiding van de schietpartij geen extra veiligheidsmaatregelen getroffen. ,,Er is geen enkele aanleiding om het ziekenhuis direct in verband te brengen met de schietpartij", aldus een woordvoerder. De zorg gaat gewoon door, alleen de afdeling waar het slachtoffer werkte is de rest van de week gesloten. Patiënten voor die poli worden in andere vestigingen van het TweeSteden ziekenhuis geholpen.

Verslagenheid
De verslagenheid bij collega's, buurtbewoners en patiënten is groot. ,,Ik vind het heel erg. Zo'n jong meisje", vertelt een patiënt. Het ziekenhuis staat dinsdagochtend uitgebreid stil bij het verlies van de gewaardeerde collega. De vrouw was bekend en gekend in het ziekenhuis, aldus Loeks van der Veen, lid van de Raad van Bestuur van het TweeSteden ziekenhuis.