Volledig scherm
© ANP Kippa

Verliefd op Ibiza haalt in recordtijd Platina

AMSTERDAM - De romantische komedie Verliefd op Ibiza is dinsdag de 400.000 bezoekers gepasseerd. Amper drie weken na de première heeft de film van regisseur Johan Nijenhuis daarmee de status van Platina Film behaald. De prijs werd dinsdagmiddag uitgereikt aan een groot deel van de cast en crew.

Nog nooit eerder bereikte een Nederlandse productie die niet gebaseerd was op eerder gepubliceerd materiaal, zoals een boek of een tv-serie, zo snel de platina status.

Bij de uitreiking waren onder anderen Armin van Buuren, Jan Kooijman, Sanne Vogel, Lone van Roosendaal, Kimberley Klaver, Marly van der Velden, Jim Bakkum en Johan Nijenhuis aanwezig.

Soundtrack

Tijdens de uitreiking nam Armin van Buuren het eerste exemplaar van de cd Verliefd op Ibiza - Original Soundtrack in ontvangst. Op de cd staat onder meer de sountrack Waiting For The Night. De cd is vanaf vrijdag beschikbaar.

Verliefd op Ibiza vertelt over de liefdesperikelen van een groot aantal personages op het Spaanse party-eiland. Zo is er een voetballer (Jan Kooijman) die zijn op geld beluste vriendin (Kim Feenstra) ten huwelijk wil vragen, een vrouw van middelbare leeftijd (Simone Kleinsma) die verliefd wordt op een 30 jaar jongere muziekagent (Jim Bakkum) en een oude alcoholistische zanger (Rick Engelkes) die met zijn drie dochter op het eiland rondhangt. Armin van Buuren is in de film als dj te zien.

De critici konden maar weinig met Verliefd op Ibiza: de film kreeg van de meeste recensenten maar 1 of 2 sterren. Het publiek lijkt zich daardoor echter niet te laten afschrikken. Eerder was dat ook het geval met soortgelijke titels als Costa! en Volle maan die regisseur Nijenhuis maakte.

ANP Kippa