Volledig scherm
© Joris Knapen/Pix4Profs

Veldrijder Mathieu van der Poel hard onderuit maar: 'I got lucky after all'

LOENHOUT - Veldrijder Mathieu van der Poel is donderdag hard onderuitgegaan in de Azencross in Loenhout. De Nederlander viel op zijn rechterschouder nadat hij in de voorlaatste ronde over een heuvel kwam. Inmiddels heeft hij op Twitter gemeld dat het goed gaat met hem. Waarschijnlijk houdt hij een zwaar gekneusde nek over aan het ongeval.

Zij vader Adrie van der Poel verwacht dat zijn zoon voor het NK van over anderhalve week niet meer aan de start verschijnt voor wedstrijden.

Van der Poel junior, op jacht naar een goede klassering, bleef na zijn val roerloos liggen. Hij werd met een brancard van de weg gehaald.

Wout van Aert won de wedstrijd. "Wellicht nam Mathieu te veel risico bij het passeren'', zei Van Aert in een reactie. De Belg was blij met zijn overwinning, maar was met zijn gedachten vooral bij zijn concurrent.


"Het zou slecht voor de sport zijn als hij lang is uitgeschakeld. Laten we hopen dat het meevalt.''

In de Azencross gingen meer veldrijders in de mist onderuit. De ondergrond was niet zo verhard als werd vermoed.

Van der Poel steekt dit seizoen in goede vorm. Samen met de Belgische wereldkampioen Wout van Aert vecht hij iedere keer een verbeten strijd uit. Beiden wonnen tot nu toe drie wedstrijden om de wereldbeker.

Eind januari wordt het WK veldrijden verreden.

Volledig scherm
© Joris Knapen/Pix4Profs