Volledig scherm
© Thinkstock

Uit de regio: Ruzie om verkooprecht kanzi- appel

Een greep uit de regionale kranten van donderdag 14 juli. Ruzie om verkooprecht kanzi- appel, man en vrouw verdronken in de Waal, basisscholen veilig met DNA-code, forse schade diefstal koper Collse molen en juwelier licht gewond bij overval.

>Ruzie om verkooprecht kanzi- appel

Mag een handelsbedrijf in België kanzi-appels buiten de Fruitmastersorganisatie om verkopen? Die vraag staat centraal bij een rechtszaak. De rechter zal een beslissing moeten nemen in het langslepende geschil tussen Greenstar- Kanzi- Europe ( GKE) en het Belgisch bedrijf. GKE, waar Fruitmasters onder valt, brengt de kanzi in eigen beheer uit. Alleen aangesloten telers mogen de appel telen. Lees meer in De Gelderlander.

>Man en vrouw verdronken in de Waal

In deWaal zijn de lichamen van een 20-jarige vrouw uit Nieuwaal en een 25-jarige Poolse man uit Gameren gevonden. Zij zijn naar alle waarschijnlijkheid verdronken toen ze gingen zwemmen in de rivier. De politie heeft geen aanwijzingen voor een misdrijf. Lees meer in het Brabants Dagblad.

>Basisscholen veilig met DNA-code

Basisschool De Werft in Breda kreeg gisteren markeringsspullen om kostbare goederen van DNA-code te voorzien. Doel is het grote aantal inbraken in scholen terug te dringen. De onzichtbare code is alleen bij de politie bekend. Onderwijswethouder Saskia Boelema overhandigde het pakket en onthulde een SelectaDNA-bord. Alle scholen hebben nu spullen onuitwisbaar gecodeerd. Lees meer bij BN De Stem.

>Forse schade diefstal koper Collse molen

De diefstal van koperen bliksemafleiding van de Collse en Genneper watermolen kost de gemeente ongeveer drieduizend euro. Om herhaling te voorkomen, laat de gemeente aluminium leidingen plaatsen in plaats van koperen. De gemeente bezit elf panden met bliksemafleiding. Bij drie van die panden werd al eerder koper gestolen. Lees meer in het Eindhovens Dagblad.

>Juwelier licht gewond bij overval

De eigenaar van Juwe­lier Elbo in Deventer is gistermor­gen licht gewond geraakt bij een overval. Drie gewapende mannen drongen om even voor elf uur de winkel aan de Brinkgreverweg in Deventer binnen. Ze bedreigden het personeel met een vuurwapen en gingen ervandoor met een nog onbekende buit. Lees meer in De Stentor.