Volledig scherm
Entree van de Efteling.

Toekomst Efteling: ook fans uit Oudenbosch en Rijen geven visie (kaart)

KAATSHEUVEL/OUDENBOSCH/RIJEN – Groei is volgens de Efteling van levensbelang. Een groter park, meer vakantiehuisjes en hotels zijn nodig voor al die bezoekers - tot wel zeven miljoen in 2030. Door vier paar ogen bekijkt het Brabants Dagblad de toekomst van de Efteling. In deel drie: de fans.

Ze kennen het park van binnen en van buiten, hebben hun abonnement er in een maand uit en staan vooraan bij de opening van nieuwe attracties. Ze zijn trots op 'hun park' in Kaatsheuvel. Maar vraag je aan een van hen hoe de ideale Efteling er in 2030 uitziet, dan is het attractiepark wel mooi, maar kan het nog veel beter.

De Eftelingfans werden door het Brabants Dagblad opgeroepen hun visie op de toekomst te geven. Uit de respons werd een aantal trouwe bezoekers met een goed verhaal geselecteerd, onder wie Dennis Masselink (38) en Wesley Verhagen (26) uit Tilburg, Jeroen Lips (43) uit Oudenbosch, Arjan Vrijland (29) uit Alblasserdam, Rijenaar John van Drunen (34) en Ivo Goosens (32), een fan uit Venray.

Zo vindt John van Drunen dat er extra sprookjes moeten komen op de oude parkeerplaats.

Bekijk ook de kaart met de toekomstplannen volgens de Efteling-volger, de deskundige en de fans.