Volledig scherm

Tips van politie Dongemond tegen inbrekers tijdens de vakantie

OOSTERHOUT - De vakantieperiode breekt aan en dat betekent weer vrij spel voor inbrekers. De politie Dongemond geeft daarom via Facebook tips om inbraak te voorkomen.

Als je binnenkort op vakantie gaat, wil je natuurlijk niet in een leeg huis thuis komen. Bereid je daarom voor met deze tips. Inbrekers gaan immers niet op vakantie.

Sluit alle ramen en deuren goed (slotvast) af. Zorg ervoor dat er geen ladders, containers, of andere voorwerpen bij de woning staan die het makkelijk maken naar binnen te klimmen. Zorg voor voldoende verlichting rondom de woning. Met een tijdschakelaar kan je de verlichting in de woning regelen. Vraag familie/vrienden/buren om een oogje in het zeil te houden en de woning er bewoond uit te laten zien. ( geen post in de brievenbus, gordijnen open/dicht doen). Leg waardevolle spullen uit het zicht. Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten. Verstop ze ook niet buiten, bijvoorbeeld onder een bloempot. Vraag de buren hun tweede auto op uw oprit te parkeren. Pas op met social media. Scherm uw pagina af zodat niet iedereen kan meekijken. Zorg voor goed hang en sluitwerk. Sluit ook de tuin en/of garage goed af. Verdachte situatie? BEL 112!