Volledig scherm
Archiefbeeld van straaljager. ANP

Straaljager Duitsland botst met privéjet

OLSBERG (ANP) - Een Duitse straaljager is boven Olsberg in botsing gekomen met een privéjet. Het burgertoestel met twee mensen aan boord is neergestort. Dat meldde de Duitse politie. Over het lot van de twee inzittenden is niets bekendgemaakt.

Het gevechtsvliegtuig van de Duitse luchtmacht, een Eurofighter, is geland op zijn basis bij Keulen en ernstig beschadigd geraakt. Het ongeluk gebeurde op een hoogte van 3 tot 5 kilometer tijdens een oefening waarbij een burgervliegtuig in nood geen radiocontact meer kan maken. De straaljager was met nog een andere Eurofighter bezig met een oefening en zou tijdens manoeuvres de Learjet hebben geraakt.

Contact
2 straaljagers maken dan visueel contact, maar blijven normaal gesproken op een flinke afstand. De piloot van de Eurofighter, die met veel moeite de vliegbasis kon bereiken, en de vlieger van een andere Eurofighter die het beschadigde toestel naar de basis begeleidde worden de komende dagen ondervraagd.

Het is niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De privéjet is terechtgekomen in onbewoond gebied en teruggevonden.