Volledig scherm
© Standaard Uitgeverij

Stoute Suske en Wiske doet het goed

EINDHOVEN - De nieuwste Suske en Wiske vliegt de winkel uit. Voor de fans is het wel even wennen aan een Wiske met borsten en Suske die naar sigaretten grijpt.

Amoras heet de reeks die Standaard uitbrengt naast de traditionele Suske en Wiske's. Naar het eiland waar de avonturen in het allereerste album uit 1947 begonnen. Het eerste van zes geplande stripalbums in de reeks is woensdag verschenen. Het speelt in 2047, het jaar waarin Suske en Wiske belanden door de haperende tijdmachine van professor Barabas. De twee raken elkaar kwijt. Tijdens de zoektocht die volgt, vloeit het bloed en wordt vloeken niet geschuwd. Suske en Wiske, maar dan anders.

Op internet zijn de reacties uiteenlopend. Van "misselijkmakend" en "Willy Vandersteen draait zich om in zijn graf" tot "geniaal" en "wat een vaart". Peter van der Knoop en Erik Strijbos van De Fameuze Fanclub zijn ervan overtuigd dat de fans in meerderheid positief zijn. "Natuurlijk zijn er fans die zijn geschrokken", weet Strijbos. "Maar dit spreekt ook fans aan die bij de gewone rode reeks zijn afgehaakt. Die komen massaal terug." Mari Huddleston Slater van stripwinkel Eppo in Eindhoven bevestigt dit beeld. Het laat hem wel met een probleem: "Ik heb er geeneen meer." Joël Philippo van webwinkel suskeenwiskeshop.com zegt eveneens dat de vraag groot is.

Lees het hele verhaal van Saskia Wassenaar zaterdag in de krant of via de iPad.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement