Volledig scherm
Burgemeester Woensdrecht Steven Adriaansen

Steven Adriaansen burgemeester Woensdrecht

WOENSDRECHT/ROOSENDAAL - Steven Adriaansen (41) wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Woensdrecht.

Adriaansen is elf jaar wethouder in Roosendaal. Hij toonde zich woensdagavond ‘vereerd’ met zijn aanstaande benoeming in Woensdrecht. Hij hield zekerheidshalve nog een slag om de arm, want het is immers de Kroon via de minister van Binnenlandse Zaken die Adriaansen formeel benoemt. Hij verwacht in oktober echt aan de slag te kunnen en zei woensdagavond meteen dat hij in de gemeente Woensdrecht gaat wonen.
Adriaansen zit voor lokale partij ‘Roosendaalse Lijst’ zestien jaar in de Roosendaalse gemeenteraad, waarvan elf jaar als wethouder. Adriaansen is in Roosendaal vooral bekend als wethouder ruimtelijke ordening en de wethouder die zich jarenlang hard maakte voor het grote nieuwbouwproject Stadsoevers. Door aanhoudende kritiek op zijn rol in dit ambitieuze project zag Adriaansen zich eind vorig jaar genoodzaakt om die portefeuille over te dragen aan zijn partijgenoot en collega-wethouder Toine Theunis.
Adriaansen is in Roosendaal ook verantwoordelijk voor leefbaarheid in wijken en dorpen: die ervaring denkt hij in de gemeente Woensdrecht goed te kunnen gebruiken. Ook de logistiek met de plannen voor Maintenance Valley in Woensdrecht spreekt hem zeer aan.

Lees donderdag meer in BN DeStem.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement