Volledig scherm
© Marcel van Dorst/Maric Media

Steekpartij Oosterhout: 'Choquerend dat dit gebeurt bij terrein waar kwetsbare jongeren verblijven'

OOSTERHOUT - Bij een steekpartij maandagmiddag op een pad langs het terrein van jeugdzorginstelling Juzt Lievenshove in Oosterhout, is een 19-jarige man uit Tilburg gewond geraakt aan zijn schouder.

Hij is, zegt de politie, vermoedelijk het slachtoffer geworden van een beroving en mogelijk heeft deze zaak helemaal niets van doen met de jeugdinstelling of haar bewoners.
De dader is nog voortvluchtig. Direct na de steekpartij verzond de politie een Burgernetbericht om uit te zien naar een blanke jongen van ongeveer 20 jaar in donkere kleding.
Ook een tweede man raakte licht gewond bij het incident. Hij liep een wondje op aan zijn lip. Mogelijk is ook hij geraakt door het mes of geslagen door de dader. Het gaat om een 18-jarige Oosterhouter, cliënt van Lievenshove, al wil de politie dat om privacyredenen niet bevestigen.
„Dit soort voorvallen is inherent aan het werk dat wij doen, maar het is elke keer weer schrikken. Choquerend dat dit gebeurt op of bij een terrein waar kwetsbare jongeren verblijven”, aldus bestuursvoorzitter Erwin Höppener van Juzt maandag.
Omdat de gemeente sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk is voor de jeugdzorg, verwees hij voor een verdere reactie naar de gemeente.

Woordvoerder Frank Lambregts van de gemeente Oosterhout: „Het is nog veel te vroeg om inhoudelijk iets over deze zaak te zeggen. Die is in onderzoek.”
Om ongeveer 16.45 uur kwam er bij de meldkamer een melding binnen dat er iemand gestoken zou zijn op de Bredaseweg. Politie en ambulances waren snel ter plaatse. Agenten ondervroegen getuigen en ambulancebroeders ontfermden zich over de slachtoffers.
Op de gezichten van bewoners en begeleiders was de schrik kort na het incident duidelijk af te lezen. De aan zijn lip gewonde jongen viel snikkend in de armen van een leeftijdgenoot, die hem liefdevol troostte.
De gezochte man is tussen de 1.85 en 1.90 meter lang, heeft een gezet postuur en blond stekeltjeshaar.