Volledig scherm
Presentator Dik van Beest (links) in gesprek met de bekende advocate Inez Weski tijdens talkshow Spraakvermaak in Terheijden. foto Johan Wouters/pix4profs

Spraakvermaak opent met Inez Weski: 'Ik ben een geschilderde zak cement'

TERHEIJDEN - Het was 'ladies day' bij de eerste aflevering van het tiende seizoen van Spraakvermaak. De talkshow had zoals gebruikelijk grote namen in huis gehaald, zoals dit keer strafrechtadvocate Inez Weski en NOS-presentatrice Marga van Praag.

Vaste onderdelen als De Quiz, Talent en Co en het slotlied stonden op het programma. Een veel lossere vorm voor de doorgaans zeer inhoudelijke reportage was de grootste verandering in het programma.

Dik van Beest presenteerde de talkshow samen met verslaggeefster van deze krant Marja Klein Obbink. Burgemeester Gert de Kok opende traditioneel de eerste aflevering. Ook deelde hij mee dat hij opnieuw in aanmerking wil komen voor de nieuwe ambtstermijn van het burgemeesterschap in Drimmelen.

Er was volgens strafrechtadvocate Inez Weski gepaste geweld nodig om haar naar Terheijden te krijgen. Het ging regelmatig over haar boek De jacht op het recht. Ook haar opvallende uiterlijk kwam aan bod.

"Uiterlijk is voor een advocaat niet belangrijk. Je kan als een zak cement een prachtig betoog houden." Ze vult vol zelfspot aan: "Ik ben een geschilderde zak cement." Wederom lacht de zaal hard.

Lees maandag meer in BN DeStem.