Volledig scherm

Social Media Week doet Rotterdam aan (video)

Van 22 tot en met 26 september staat Rotterdam in het teken van social media en innovatie. Maarten Reijgersberg haalde het evenement naar Nederland. Een gesprek met de Rotterdamse social mediafanaat.

"Wanneer ik zelf actief ben geworden op social media? Goh, eigenlijk geen idee meer. Dat zou ik eens op moeten zoeken…" Voor Maarten Reijgersberg zijn social media een vanzelfsprekend onderdeel in zijn dagelijkse bestaan geworden.

Zo vanzelfsprekend, dat hij er niet eens meer bij stil staat dat hij er pas zo’n 5 jaar actief op is. Reijgersberg runt in Rotterdam een socialmediabureau met de naam RauwCC en dus vormen sociale media een groot deel van zijn dagelijkse bezigheden. Niet heel verwonderlijk dus dat juist Reijgersberg het internationale social media-evenement Social Media Week dit jaar naar Nederland wist te halen.

Eigen draai
Reijgersberg kwam met het evenement in aanraking toen hij in 2011 in New York was en daar eigenlijk bij toeval bij een van de sessies van de Social Media Week terecht kwam. Die sessie maakte zo’n indruk dat het bij hem ging kriebelen om een dergelijk evenement in Nederland te organiseren. Het duurde tot eind vorig jaar voordat hij ook anderen enthousiast genoeg kreeg om het daadwerkelijk van de grond te krijgen op Nederlandse bodem.

Afgelopen februari was de licentie vanuit Amerika binnen en sinds die tijd is alles voor Reijgersberg in een stroomversnelling gekomen: “We hadden toen nog een half jaar om sponsors en sprekers te vinden, maar inmiddels is het programma zo goed als rond. En we hebben er echt onze eigen draai aan weten te geven met thema’s per dag en uitgebreide livestreams”.

Cultuuromslag
De eerste editie van Social Media Week Rotterdam staat gepland van 22 tot en met 26 september, waarbij zo’n 90 sprekers in 120 sessies alles over social media en innovatie delen met het publiek. Reijgersberg benadrukt dat dit evenement op het grote publiek gericht is: “Veel social media-events in Nederland zijn erg gericht op marketeers, maar wij willen juist ook andere mensen bereiken. Social media zijn inmiddels een deken geworden die over zo’n beetje iedere organisatie in Nederland ligt en het is dus zaak om de bedrijfscultuur te veranderen. Tijdens het event kunnen mensen van elkaar leren en elkaar inspireren”.

Om diezelfde reden zijn er enkel weektickets te koop voor het evenement: “Het zou goed zijn als bezoekers over de muren van hun eigen branche heen durven te kijken. We hebben iedere dag andere thema’s, dus als je meerdere dagen komt is de kans een stuk groter dat je de kans krijgt om breder te kijken.”

Sprekers
Op de sprekerslijst van Social Media Week Rotterdam staan namen als Dimitry Vleugel (mede-oprichter Android World), Jochem van Drimmelen (Online Reputation Manager & Social Media Advisor KLM), Rachid Finge (NOS-nieuwslezer en iOS Software ontwikkelaar) en Yuri van Geest (Co-auteur van Exponential Organizations en managing director van de Singularity University Summit Europe). Marketingblog Frankwatching verzorgt daarnaast workshops in een breed scala aan onderwerpen, van LinkedIn-marketing tot zakelijk twitteren voor gevorderden.

Wie geen ticket weet te bemachtigen of wie simpelweg verhinderd is, kan alle openingssessies en de sessies in de grote zaal volgen via een livestream. Daarnaast zijn er openbare demo’s van onder andere Google Glass en Oculus Rift die ook voor niet-bezoekers toegankelijk zijn. Via de hashtag #SMWRdam is het geheel te volgen op social media, die uiteraard actief gebruikt zullen worden tijdens het event.

Social Media Week Rotterdam, 22 tot en met 26 september in De Rotterdam, Wilhelminakade 137, Rotterdam. De kaartverkoop start op 20 augustus, maar er zijn al early bird-tickets te koop. Daarnaast zijn er tickets te winnen in combinatie met vier hotelovernachtingen in Rotterdam.

RauwCC's proposal video for Social Media Week Rotterdam. Video by BoogieMen: http://www.boogie-men.nl