Volledig scherm
© Thinkstock

Snel nog even wat loon erbij voor topbestuurders

MIDDELBURG - Topbestuurders van overheidsinstanties, ziekenhuizen en onderwijsinstellingen kunnen nog tot 1 januari hun salaris naar boven laten bijstellen.

Op deze manier vallen zij niet onder de nieuwe normen van de Wet Normering Topinkomens (WNT), die maandag door de Eerste Kamer werden aangenomen. Anders dan bij de vorige versie van de wet is er namelijk geen bepaling opgenomen die dit soort aanpassingen voorkomt.

Dat stellen verschillende arbeidsrechtadvocaten. "Organisaties die nog voor het einde van het jaar iets willen aanpassen, kunnen wij vanzelfsprekend van advies voorzien", zegt Mirjam Tange-Visser van Justion Advocaten, dat actief is in Middelburg en Rotterdam.

Tange-Visser benadrukt dat aanpassingen voor 1 januari wettelijk zijn toegestaan, zolang ze passen binnen de regels die tot die datum van toepassing zijn.

Afkeuring
Minister Plasterk laat via een woordvoerder echter weten de manier van doen af te keuren. "Snel op het laatste moment iemands salaris verhogen is voor een (semi-)publieke instelling misschien niet tegen de wet, maar duidelijk niet gepast."

De WNT regelt dat functionarissen bij bijvoorbeeld de overheid, in de zorg en in het onderwijs vanaf 2015 niet meer verdienen dan een minister: 178.000 euro per jaar. Het huidige maximum, dat sinds 1 januari 2013 geldt, ligt op 130 procent van een ministersloon; ongeveer 230.000 euro.

Compensatie
Er zijn bestuurders voor wie het tussentijds aanpassen van de beloning een probleem kan oplossen. "Ik weet dat dit leeft in het veld", zegt Tange-Visser. "De salarisverhoging kan bijvoorbeeld dienen als compensatie voor de versobering van de pensioenopbouw, waar topbestuurders vanaf volgend jaar mee te maken hebben."

Een andere arbeidsrechtadvocate, Fatou Tevette van Capra Advocaten uit Den Haag, zegt ook klanten op de stoep te krijgen die informatie willen over deze mogelijkheid. De beweging is al enige tijd gaande, stelt zij. De wet is al langere tijd in voorbereiding.

Kleine groep
Volgens Tevette is er maar een kleine groep bestuurders die gebruik maakt van de mogelijkheid. "Los van de vraag of het juridisch kan, heeft zo'n organisatie ook een achterban die hier iets van vindt. Semipublieke instellingen zijn verplicht om inkomens boven de norm te publiceren. Wijzigingen worden dus openbaar."

Het nieuwe maximum voor inkomens geldt in 2015 nog niet voor bestuurders van woningcorporaties en in de zorg

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement