Volledig scherm
Rik Schouw poseert op zijn balkon met het shirt dat hij droeg tijdens zijn debuut in het eerste van PSV. johan wouters/pix4profs

Schouw: ‘Dongen gaat het de koploper echt lastig maken’

ZONDAG DERDE DIVISIE – Voor Dongen wacht zondag een echte topper. Koploper De Dijk komt op bezoek. Aanvaller Rik Schouw is er klaar voor. “We vreten het gras op.”

Dongen heeft negen punten minder dan de Amsterdamse koploper, maar de Brabanders hebben nog een duel in te halen. “We gaan het de koploper echt lastig maken”, klinkt Schouw strijdlustig. Uit werd het 4-4. “Een wedstrijd waar werkelijk alles in zat.”

Thuis wil hij opnieuw de titelfavoriet punten afsnoepen. “We zijn thuis nog ongeslagen”, verwijst Schouw naar het succesvolle ‘Middagje Dongen’. Het publiek speelt daar volgens de aanvaller annex middenvelder een grote rol in. “Bij thuiswedstrijden zitten er gewoon vierhonderd, vijfhonderd man. Dat komt omdat het team voor een groot deel bestaat uit spelers uit Dongen . Iedereen van het dorp wil deel uitmaken van ons succes en het eens meemaken.”

Schouw, vooral ingezet als valse spits en aanvallende middenvelder, geniet van die sfeer. De afgelopen zomer van Halsteren overgekomen speler had niet verwacht dat Dongen zo goed zou draaien. “Vooraf dacht ik: als we erin blijven, dan is dat knap. Maar we zitten in zo’n flow. We winnen bepaalde wedstrijden overtuigend, makkelijk. Het is gewoon een hecht team. We vreten het gras op. Elke wedstrijd komt op gegeven moment het gevoel dat het niet meer mis kan gaan.”

Toch gaat men in Dongen niet zweven. “We gaan het ze (De Dijk, red.) gewoon zo moeilijk mogelijk maken. We gaan voor het hoogst haalbare, maar eigenlijk kunnen we relaxed naar die wedstrijd toeleven. Er is geen druk.”