Volledig scherm
Een speler van MASV helpt zijn tegenstander van Spero een handje. Archieffoto:Gerard Burgers

Scheidsrechter geslagen bij Arnhems voetbalduel

ARNHEM - Scheidsrechter Rob Oldenhave uit Velp is dinsdagavond bij een oefenwedstrijd tussen de Arnhemse amateurvoetbalclubs MASV en De Paasberg geslagen door een speler van de thuisclub.

Het incident op het Arnhemse sporpark Malburgen-West werd dinsdagavond ingeleid door een niet gegeven strafschop.De 27-jarige speler protesteerde heftig en gebruikte daarbij het woord kanker. Na een rode kaart ging hij door het lint. Ploeggenoten probeerden hem vergeefs in bedwang te houden.

De scheidrechter liet woensdag weten geen ernstige verwondingen te hebben.

Het bestuur van voetbalclub MASV zal de 27-jarige speler, van Marokkaanse komaf, een aangetekende brief sturen dat hij niet meer welkom is. Ook wordt bij de politie een straatverbod aangevraagd en wordt aan de leden royement van de speler voorgedragen.

Voetbalclub MASV was al voorwaardelijk uit de competitie genomen door de tuchtcommisie en vreest dat die straf nu onvoorwaardelijk wordt. Voorzitter Ben de Ridder van de Arnhemse club zegt 'elke straf te accepteren'.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement