Volledig scherm
© Erna Lammers

Ruim half miljoen beschikbaar voor onderhoud riolering Woensdrecht

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht trekt ook de komende jaren een fors bedrag uit voor het onderhoud van het rioolstelsel. Voor 2017 is er een bedrag beschikbaar van ruim een half miljoen.

Wethouder Jeffrey van Agtmaal zegt dat het onderhoud van het riool een hoge prioriteit heeft. „In de zomer vallen er steeds zwaardere regenbuien, die moet de riolering aan kunnen.” Maar ook de verstening in de gemeente levert problemen op. „Als gemeente willen we in de openbare ruimte daarom meer perken aanleggen in plaats van alles te bestraten.” Hij hoopt ook dat inwoners hun tuinen meer gaan inrichten met groen in plaats van met stenen.

De gemeente pakt de riolering aan op basis van leeftijd van het riool „Maar in de praktijk wordt pas gerenoveerd wanneer uit inspectie blijkt dat het riool daadwerkelijk versleten is. We passen moderne technieken toe om deelreparaties uit te voeren om de levensduur te verlengen”, legt Van Agtmaal uit.

„Bij werkzaamheden aan het riool hoeft vaak de straat niet meer opengebroken te worden. Wanneer dit wel het geval is, dan proberen we dit zoveel mogelijk met andere werkzaamheden te combineren om kosten en overlast te verminderen”.