Volledig scherm
Bart van Dongen en zijn vrouw Angelique bij het herdenkingshoekje voor Mark. Daarin staat ook al een deel van de as van Mark. © Marina Popova

Rouw om overlijden Rijsbergenaar Mark van Dongen na zuuraanval

RHEDEN - Bart van Dongen uit Rheden, maar net als zijn broer afkomstig uit Rijsbergen, is in diepe rouw om het overlijden van zijn broer Mark, die in september 2015 in Bristol in Engeland met zwavelzuur is overgoten en aan de gevolgen daarvan op 2 januari is overleden.

Verdachte is Berlinah Wallace, de Zuid-Afrikaanse ex-vriendin van Mark, die op de plaats van het delict is gearresteerd. Ze is ook door Mark herkend, maar ontkent zelf dat ze schuldig is. Ze had wel de sleutel van het appartement waarin Mark lag te slapen, toen hij met het zuur werd overgoten.

Ook weggesmolten
Mark, die in Bristol had gestudeerd, was aan zijn linkerzijde zeer ernstig verwond. Zijn oor was eraf, zijn oog was weggesmolten, zijn neus ook grotendeels. Omdat hij in zijn bed was rechtop geschoten, had het zuur zich over zijn hele lichaam uitgespreid. Wat erger is: hij heeft het zuur ook binnengekregen, waardoor organen zijn aangetast.

Dank
Grote dank bestaat er bij de uit Rijsbergen afkomstige familie Van Dongen jegens de Belg Patric Derdaele, vriend van vader Kees van Dongen, die Mark na meer dan een jaar verblijf in Engeland in november 2016 naar België heeft gehaald, waar de verzorging beter was.

Bart is op doneeractie.nl een crowdfundingsactie begonnen voor zijn vader Kees, die zijn hele vermogen heeft opgemaakt aan zijn langdurige verblijf in Engeland. 371 donateurs hebben inmiddels 4.061 euro bijeengebracht. De rechtszaak tegen Berlina Wallace begint op maandag 24 april.

Volledig scherm
'Praying for my little brother'. Een tatoeage op de rug van Rhedenaar Bart van Dongen. © Marina Popova
Volledig scherm
Mark van Dongen. © privécollectie