Volledig scherm
Rood-Wit stockfoto

Rood-Wit verdedigt koppositie, Roosendaal wint

ZONDAG TWEEDE KLASSE E - In een weekend met veel afgelastingen verdedigde Rood-Wit zijn koppositie met verve. De ploeg van Reinald Boeren won in Middelburg. Roosendaal won van VOAB.

De topper werd een prooi voor Rood-Wit, maar de zege kwam moeizaam tot stand. Vroeg in de tweede helft nam Rood-Wit de leiding, maar Daniel Wissel zorgde voor de 1-1. Niet veel later maakte Dennis Kovacevic zelfs 2-1 voor de Middelburgers.

Daar leek Rood-Wit de koppositie te verliezen aan Unitas, dat niet hoefde te spelen. Vijf minuten later kwam Rood-Wit echter op gelijke hoogte door Melvin Boer en even daarna kreeg de ploeg van Boeren een strafschop en moest Zeelandia verder met tien. Dat buitenkansje ging er in dankzij Gianni Tiebosch: 2-3 en in het slot viel zelfs de 2-4. Zeelandia lijkt af te haken in de titelstrijd, Unitas en Kruisland waren vrij (duels afgelast), maar lijken de voornaamste uitdagers van Rood-Wit, dat nu respectievelijk drie en vier punten losstaat.

Zeelandia Middelburg - Rood-Wit 2-4 (0-0) 0-1 Edwin Jaspers, 1-1 Daniel Wissel, 2-1 Dennis Kovacevic, 2-2 Melvin Boer, 2-3 Gianni Tiebosch (pen.), 2-4 Boy van Steen.

Roosendaal
In de strijd tegen degradatie heeft Roosendaal goede zaken gedaan. De ploeg van Remco Broos versloeg VOAB: 1-2. Daarmee blijft Roosendaal op plaats twaalf staan, maar Zundert (negende) heeft slechts één punt meer.

VOAB - Roosendaal 1-2 (1-1) 0-1 Nick van Dijk, 1-1 Pieter van der Heijden, 1-2 Donovan de Weert.