Volledig scherm
EPA

Rockers Status Quo krijgen eigen bier

WITNEY - De Engelse rockgroep Status Quo krijgt een eigen bier, Piledriver, een ale die vernoemd is naar het klassieke Quo-album uit 1972. Dat meldt de Britse muziekwebsite Classic Rock.

Het bier komt in maart op de markt, tegelijkertijd met een luxe heruitgave van het album, en wordt gebrouwen door Wychwood in Witney in het graafschap Oxfordshire, de grootste brouwerij van biologische bieren in het Verenigd Koninkrijk.

Piledriver is volgens Wychwood een traditioneel maltbier met een fruitig en hoppig karakter en bevat 4,3% alcohol. Muziek en bier gaan goed samen, meent Status Quo-zanger en gitarist Francis Rossi. ''Wie dat tegenspreekt is nooit bij een concert geweest en zeker niet bij een Quo-show. We wilden graag iets speciaals voor onze fans doen, en voor onszelf natuurlijk. En dat is Piledriver.''

Perfecte chemie

Gitarist en zanger Rick Parfitt vult aan: ''Piledriver staat bekend als een van die albums waaraan alles klopt. De chemie op die plaat was perfect en het plezier van het maken straalt er nog steeds af. Wychwood heeft ons geholpen om een bier te brouwen waarvoor precies hetzelfde geldt.''

Het eind 1972 verschenen Piledriver is het vijfde studioalbum van de groep en dateert van voor de grote doorbraak van de groep in ons land met het nummer Down Down in 1975. Het bekendste nummer van het album is Paper Plane dat de eerste grote Engelse top-40 hit van de groep was, maar in ons land nooit de hitlijst haalde.

Diverse bieren van brouwerij Wychwood, waaronder het bekende Hobgoblin, worden ook in ons land geïmporteerd. Of dat ook met Piledriver het geval zal zijn, is nog niet bekend.

EPA