Volledig scherm
Staredown tussen Heerschop en Verhoeven. Video still uit 24 Uur Met Rico Verhoeven

Rico Verhoeven wil gevecht met Bonjasky: 'Het liefst had ik Badr knock-out geslagen' (video's)

HALSTEREN - Rico Verhoeven is de laatste kandidaat van het huidige seizoen van 24 Uur Met. De 27-jarige Verhoeven praat met presentator Peter Heerschop onder meer over de legendarische kickbokswedstrijd tegen Badr Hari.

Volgens Verhoeven heeft de match, die op 10 december plaatsvond in het Duitse Oberhausen, fysiek weinig impact op hem gehad.

,,Maar geestelijk zal 'ie er niet meer uitgaan'', aldus de topsporter in een preview die is vrijgegeven aan deze krant.

Het gevecht van de eeuw eindigde in de tweede ronde toen Badr plots moest opgeven vanwege een armblessure. Verhoeven daarover: ,,Het liefst had ik hem knock-out geslagen. Dan had ik gelijk een stempel gezet. Hij gaf gewoon op omdat ik tegen zijn arm trapte.'' Bonjasky
Rico Verhoeven zegt in de 24 uur dat hij met presentator Peter Heerschop in één ruimte zit dat hij het wil opnemen tegen grote vechters uit het verleden, daarbij komt de naam Bonjasky voorbij. "Dat zijn mooie partijen, ik denk dat mensen dat soort partijen wel willen zien. Het lijkt mij tof." Er is nog geen zekerheid of er echt zo'n gevecht gaat komen. "Het ligt aan hem. Hij is eigenlijk gestopt, maar hij zou wel terug willen komen." 24 uur Met is sinds november te zien via KPN Presenteert. In deze reeks brengt Heerschop 24 uur onafgebroken met zeven verschillende sporters door in een ruimte. ​Het interviewprogramma was acht jaar lang te zien bij de VPRO.

Volledig scherm
Rico Verhoeven in gevecht met Badr Hari in de König-Pilsener-Arena in het Duitse Oberhausen Foto ANP
Volledig scherm
Video still uit 24 Uur Met Rico Verhoeven
Volledig scherm
ANP
Hoe dit jaar er voor Rico Verhoeven uit gaat zien? Rico Verhoeven spreekt uit dat hij het tof zou vinden om het op te nemen tegen een aantal grote namen van vroeger, zoals Remy Bonjasky. Of dat er in zit? Dat ligt aan Remy... Zondag 29 januari om 21:00 uur wordt de aflevering uitgezonden bij KPN Presenteert op kanaal 18 en is vanaf dat moment ook on demand beschikbaar voor klanten van KPN. De aflevering is tijdelijk voor iedereen te zien op www.kpn.com/24uurmet.
Rico Verhoeven en Peter Heerschop maken er een serieuze zaak van, een potje Mens Erger Je Niet wordt voorafgegaan door een staredown. Zondag 29 januari om 21:00 uur wordt de aflevering uitgezonden bij KPN Presenteert op kanaal 18 en is vanaf dat moment ook on demand beschikbaar voor klanten van KPN. De aflevering is tijdelijk voor iedereen te zien op www.kpn.com/24uurmet.