Volledig scherm
© Menno Boon

Rent-a-Cop in Dongen levert 111 bekeuringen op

DONGEN - Inwoners van de gemeente Dongen konden vorige week woensdag bepalen waar de politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) van de gemeente moesten verschijnen. Uit de reacties zijn de locaties geselecteerd waar politieagenten en BOA's woensdag hebben gecontroleerd. De opvallendste overtredingen zetten we op een rijtje.

Dongen
In de Eindsestraat werd vijftien keer de maximale snelheid overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u. Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, rijden met de telefoon in de hand en het niet tonen van het rijbewijs.

In de Wilhelminastraat en Margrietstraat werden twee bekeuringen uitgeschreven. Op de Kanaaldijk Noord werd maar liefst tien keer een bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en drie keer voor overschrijding van de maximum snelheid. Op de Klein Dongeseweg werd vijftien keer de maximum snelheid overschreden.

's Gravenmoer
In de Hoofdstraat in 's Gravenmoer, waar een maximum snelheid geldt van 30 km/u, werden eenentwintig snelheidsovertredingen geconstateerd.

In totaal zijn er 111 bekeuringen uitgeschreven. Snelheidsovertredingen, mobiel bellen en het niet dragen van de autogordel waren de meest voorkomende overtredingen.