Volledig scherm
© Kees Backx/BD

Rechter: statushouders welkom in Oosterhout

OOSTERHOUT/BREDA - Ondanks alle protesten uit de buurt, vindt ook de voorzieningenrechter van de rechtbank in Breda het prima dat zes statushouders, asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben ontvangen, onderdak hebben gekregen in de Molenstraat in Oosterhout.

Omwonenden waren naar de rechter gestapt om in een kort geding te vragen het besluit van de gemeente Oosterhout ongedaan te maken.
Zij vinden namelijk dat het plaatsen van zes alleenstaande mannen in de woning niet past in de wijk. „Een gezin, ongeacht de afkomst, past hier wel”, zeiden omwonenden eerder.

De rechter gaf in haar uitspraak bovendien aan dat de gemeente en woningcorporatie Thuisvester, de eigenaar van het pand, ‘wel degelijk rekening hebben gehouden met de zorgen van omwonenden over het intensiveren van het gebruik van het pand. Zo is aandacht besteed aan de begeleiding van de statushouders en zijn er leefregels opgesteld’. De zes statushouders zijn allen mannen zonder gezinshereniging in het vooruitzicht. Ze zijn afkomstig uit Syrië, de gemiddelde leeftijd is 26,5 jaar.