Volledig scherm
Annemiek Ottenhoff zingt haar hartenkreet in. © Facebook

PVV-ode van Bredase gaat viral: 'Ik word schijtziek van dat gelul van Rutte'

BREDA - Ze is er zelf beduusd van wat ze allemaal teweeg gebracht heeft op deze maandag. Annemiek Ottenhoff besloot op haar Facebookpagina twee filmpjes te zetten met een zelfverzonnen ode aan Geert Wilders en zijn PVV. Dat heeft inmiddels duizenden views opgeleverd. En de aandacht van heel veel media.

"Het is niet te geloven, ik word er inmiddels helemaal gestoord van", verzucht Ottenhoff over de reacties op haar lied dat de melodie van 'Geef mij maar Amsterdam' gekregen heeft. "Het was een grapje dat eigenlijk bedoeld was voor de 200 volgers die ik op Facebook heb. Maar inmiddels hebben er meer dan achtduizend mensen naar gekeken. Had ik het maar op YouTube gezet, dan had ik er nog wat aan kunnen verdienen."

Post
En hoewel de vertolkster van het lied spreekt van een grapje is haar sympathie voor Wilders en zijn partij wel oprecht. "Ze hebben mij hier in Breda op een Marokkanenplein weggezet. En ik krijg hier klappen, ze hebben mijn post in de fik gestoken. Wat dacht je wat als je hier een Amsterdamse met een grote mond weg zet. Maar ik ben niet bang van ze. Ze hebben van mij, mijn kinderen en kleinkinderen af te blijven. Dus ik ben voor de PVV. En ik word schijtziek van dat gelul van Rutte."

Ondersteuning
Ottenhoff is de oprichtster van de Stichting Sociaal Breda, een instelling die zich sterk maakt voor de ondersteuning van mensen die net te veel geld krijgen om in aanmerking te komen voor de steun van de Voedselbank. Zij zegt dat een van haar vriendinnen zo negatief was over het PVV-lied dat zij Ottenhoff inmiddels als vriendin van Facebook heeft verwijderd. "En dat vind ik echt heel erg. Ik zie ook niet in waarom ik mijn mening niet zou mogen geven."

Carnavalskraker
​Hoewel zelfs de PVV-fan wel een kritische kanttekening heeft. "Ik vind dat Wilders zich wel wat genuanceerder over Marokkanen uit mag laten." Nu zij de smaak van succes geproefd heeft wil inwoonster van Breda meer. "Er komen meer filmpjes op Facebook en ik ga er een carnavalskraker van maken. Een grapje? Nee hoor. Ik meen dat. Die carnavalsplaat die komt er echt. Let maar op."