Volledig scherm
Foto: EPA/Kim Hee-Schul

Psy: nieuwe wereldster of eendagsvlieg?

In Ster vd Week nemen we een populaire ster onder de loep die deze week speciale aandacht verdient. Deze week zetten we de Zuid-Koreaanse superster Psy in de spotlight.

De 34-jarige Psy is in een klap wereldberoemd door zijn megahit Gangnam Style. Zijn muziekvideo op Youtube scoort miljoenen 'views' per dag en is al de 'most liked video' op het videoplatform.

De Koreaan, die al twaalf jaar muzikant is, weet dat buiten Zuid-Korea zijn Gangnam Style-video bekender is dan hijzelf. "Dat is momenteel een groot probleem voor me. Ik moet overal heengaan om mezelf te promoten en te vertellen wie ik ben en wat ik de afgelopen 12 jaar in Korea heb gedaan."

Populair
In Zuid-Korea geniet Psy inmiddels een ongekende populariteit. "Iedereen behandelt me alsof ik een gouden medaille heb gewonnen", zegt hij. "Iedereen beschrijft mij als een wereldwijd fenomeen."

Psy is de eerste zogenaamde K-popartiest met een internationale nummer 1-hit.

Sterrenprofiel:

Naam: Park Jae-sang (???)

Leeftijd: 34

Burgerlijke staat: Trouwde in 2006 met vriendin Yoo Hye-yeon. Samen hebben ze twee dochters.

Komt uit: Seoul, Zuid-Korea

Bekend van: Werd wereldberoemd met het nummer Gangnam Style. De Youtube-video is inmiddels al meer dan 400 miljoen keer bekeken en is 3,5 miljoen keer 'geliked'.

Ook te zien als: Is sinds zijn succes ook een graag geziene gast in Amerika. Zo was hij te gast bij de talkshow van Ellen Degeneres waar hij met Britney Spears zijn kenmerkende dansje deed. Zie hieronder de beelden.

Opmerkelijk: Psy is van plan om zijn volgende single in het Engels op te nemen. Het is niet makkelijk om een waardige opvolger van de megahit te maken, vertelt Psy. "Er staat te veel druk op me om Gangnam Style te overtreffen. Het is echt moeilijk."

Psy - Gangnam Style

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement