Volledig scherm
Karim Rekik (links) en Nicolas Isimat-Mirin. © PRO SHOTS

PSV heeft Isimat definitief binnen, Rekik haakt af

Na Memphis Depay haakt de volgende speler uit de kampioensploeg van PSV af. De van Manchester City gehuurde Karim Rekik kiest binnenkort uit een aantal buitenlandse aanbiedingen en heeft inmiddels van de clubleiding van PSV te horen gekregen dat PSV doorschakelt naar een andere optie.

PSV wil niet langer wachten op de centrale verdediger die dit jaar samen met Jeffrey Bruma het hart van de defensie vormde. Rekik vertrekt vermoedelijk naar Olympique Marseille, dat al meer dan een jaar op zijn handtekening jaagt. Zijn huidige eigenaar, Manchester City, is bereid om hem te verkopen en PSV kwam er met de Britten wel uit.

Rekik heeft echter de voorkeur voor een buitenlands avontuur en daardoor is het principe-akkoord van PSV met Manchester City waardeloos. Rekik staat daar nog een jaar onder contract en moet tussen de 3 en 5 miljoen euro kosten. Hij kiest ondanks de zekerheid van Champions League-voetbal voor een andere club.

PSV haalde gisteren wel de Fransman Nicolas Isimat-Mirin definitief binnen. Hij zet snel zijn handtekening onder een vijfjarig contract. PSV bereikte een akkoord met AS Monaco en betaalt ongeveer 2,5 miljoen euro voor de dit seizoen al gehuurde Isimat. Dat bedrag kan oplopen tot ongeveer 3 miljoen euro door een aantal bonussen.

De leiding van PSV had de afgelopen weken al goede hoop dat de centrale verdediger kan worden binnengehengeld. Hij stond nog tot 2017 onder contract in Frankrijk en bewees dit seizoen al samen met Bruma een betrouwbaar centrum te kunnen vormen.
 
PSV zoekt nu nog een centrale verdediger en lijkt de pijlen gericht te hebben op Diego Reyes van FC Porto. De club kan die speler huren. Nu de club al Bruma en Isimat in de gelederen heeft, lijkt dat een haalbare kaart.

Bij PSV wordt verwacht dat Bruma en keeper Jeroen Zoet binnenkort hun contract verlengen. Meldt zich geen topclub voor Jetro Willems, dan verlengt hij in augustus ook zijn contract tot midden 2019. Voor de aanval heeft PSV naast Gáston Pereiro het oog laten vallen op nog een buitenlandse flankspeler.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement